Wooncomplex Kerschoten

Ons complex dateert van 1989. Een aantal van de bewoners, die betrokken is geweest bij het ontwerp van het complex, woont hier nog steeds. Het complex bestaat uit dertien geschakelde woningen, gebouwd in de vorm van een hoefijzer.
Het complex is gebouwd is in de vorm van een hoefijzer en bestaat uit 13 geschakelde woningen die allen vallen onder de sociale woningbouw.

Klik hier voor een 8 minuten durende impressie van de bouw.

Alle woningen hebben elk een eigen terras, een tuintje en een voordeur. De woningen zijn geschikt voor zowel alleenstaanden als stellen. De woningen zijn niet aangepast voor rolstoelgebruik, al zijn er weinig drempels.
Vanuit de centrale hal komt men in een gemeenschappelijke ruimte, door ons ‘huiskamer’ genoemd. Via een trap in de huiskamer is een logeerkamer te bereiken. Vanuit de huiskamer komt men in een grote binnentuin met terras, waar we geregeld bij elkaar zitten of BBQ-en. Achter in de tuin staan schuren die gebruikt worden voor fietsen, tuingereedschap en tuinmeubilair. Ook kan in een van de schuren geklust worden. De gemeenschappelijke tuin en algemene ruimtes worden gezamenlijk onderhouden. Iedereen is wel verantwoordelijk voor de eigen woon- en leefruimte.