Woongroep

We zijn gesteld op onze privacy, maar hebben bewust gekozen voor deze vorm van ‘samen’ wonen. Vrijheid – blijheid is ons motto, waarbij sociaal en behulpzaam zijn hoog in ons vaandel staan. Een soort ouderwets ‘noaberschap’, waardoor het prettig is om hier samen te wonen. We zijn zelfstandig, leven zelfstandig, zijn niet verantwoordelijk voor de ander. Wel vinden we het belangrijk om naar elkaar om te kijken en met elkaar te zorgen voor een leefomgeving die goed aanvoelt. Samen lachen, soms huilen, samen op pad of elkaar een helpende hand toesteken. Elkaar respecteren en vrij laten vinden we erg belangrijk.

Wij komen regelmatig bij elkaar om koffie te drinken en houden gezamenlijk de binnentuin en gemeenschappelijke ruimtes up to date. Net naar gelang er interesse is organiseren we andere activiteiten. We proberen zoveel mogelijk samen iets te ondernemen, al is iedereen vrij om hieraan deel te nemen.  Bewoners met dezelfde interesses gaan regelmatig samen op pad.

Onze woongroep is een vereniging en aangesloten bij de LVGO ‘Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen’. De huurwoningen zijn van woningbouwvereniging Ons Huis . Huurtoeslag is mogelijk.